Dekoratif Canlı Sıvanın Hazırlanması, Canlı Sıva, Canlı Sıva Ankara, İpek Sıva, İpek Sıva Ankara,Dekoratif Sıva, Elyaf Sıva, Canlı Sıva Konya,

UYGULAMA İÇİN ÖNEMLİ UYARI VE TALİMATLAR

Canlı Sıva, 1 Paket ürünü ile talimatlara uygun olarak hazırlanmış bir şekilde düz bir duvarda 2,5 – 3 mm kalınlık standartlarında uygulanması sonucunda 4,5 ila 5 metrekare alan rahatlıkla kaplanmaktadır. Bu ürünü ilk kez uygulayacak biri talimatlara uygun bir şekilde yapmaya çalıştığında ilk seferde kalınlığı ayarlayamayıp eli alışana kadar 4 – 4,5 metre kare alan yapma ihtimali vardır. İlk kez yapanlar kalınlığı ayarlayamadıklarında ve kalın uygulamaları sonucunda bu metraj düşebilir. Yapılacak zeminin öncelikle canlı sıva için uygun hale getirilmelidir. Aksi takdirde istenilen görünüm elde edilemeyebilir ve lokal sararmalar oluşabilir, bunu engellemek ve güzel bir görünüm sağlayabilmek için zemin hazırlığı önemlidir. Uygulanacak duvarda nem, rutubet gibi bir oluşum veya çok eski katman katman boya tabakalar yapılmış bir duvar, uygulama yapılacak malzemenin rengi açık ise alt zemin koyu renkli ise alttan belli olmaması için muhakkak astarlanması gerekmektedir.

Normal bir duvar için astar boya normal silikonsuz mat plastik boya ile astarlanmalıdır bu astarlama işleminden 24-48 saat sonra canlı sıva uygulaması yapılmalıdır, 1 metre kare alana ortalama gelecek su miktarı 2 litre su olacağından ve kullanılan astarların su bazlı olmasından dolayı gevşeme yapmaması için astarların muhakkak kuruma ve sertleşmesi için tavsiye edilen saat sonra uygulama yapılmalıdır. Nemli ve rutubetli olması tahmin edilen ve lokal sararma yapma ihtimali olması muhtemel duvarlar için kullanılacak astarlar normal boya astarı olmayıp yalıtım astarları kullanılmalıdır. Bunlarda; Liveizolan ( Sitemizde satışı mevcuttur.), POLİSAN Polizolan, Marshall Izolasyon Astarı, Isonem ms 82 nem rutubet boyası, Banca rutubetkes, markalı ürünleri bu iş için tavsiye ederiz. Nemli ve rutubet olma ihtimali olabilecek tarzda durumlar için bu bahsedilen marka ürünler duvara uygulandığında en az 24 saat tavsiye edilen tam kuruma olan 48 saat sonra uygulandığında güzel sonuçlar elde edilir.

Cam, Seramik, Fayans, metal sac, vernikli ahşap yüzey, yağlı boya, silikonlu plastik boya gibi kaygan yüzeyler de bu ürünün su ile oluşturacağı ağırlık sebebi ile tutunma özelliği olmayacağı için özel üretimimiz olan fayans astarı tavsiye olunur

Uygulama yapmak isteyenlerin ise yüzeye bizim ürünümüz olan satışımızdaki astar veya kumlu bürüt beton astarı, fayans üstü fayans yapıştırma astarı ile astarlama yapmalılar ve en az 24 saat tavsiye olan 48 saat sonra kurumuş ve sertleşmiş yüzeye uygulama yapmalıdırlar.

Yukarıda da belirtildiği gibi ürünün kendi ağırlığı ve 1 metre kare alana ortalama 2 litre su geldiğinden bir ağırlık oluşturması ve yüzeyde kuruyana kadar tutunması için zeminin sert ve kumlu pütürlü bir yüzey olması ve astarında su bazlı olduğundan tam kuruma yapmamış olan astarı eriteceğinden yüzeyde tutunma olayı oluşmayacaktır.

Bu nedenle astarın kurumuş olması en önemli ve hassas noktadır. Tavsiye ettiğimiz ve ustalarımızın kullanmış olduğu test ettikleri verimli sonuçlar aldıkları kumlu bürüt beton astarları markaları; Liveizolan (Kendi imalatımız olan ürünümüz), KALEKİM Bürüt Beton Astarı, POLİSAN Bürüt Beton Astarı, FİLLİBOYA Bürüt Beton Astarı, ÇBS Bürüt Beton Astarı, BAUMİT Bürüt Beton Astarı, TEKBOYA Bürüt Beton Astarı, TEKNOLATEX Bürüt Beton Astarı, markaları kullanılması tavsiye olunur.

En az 24 saat tavsiye olunan kuruma süresi ise 48 saat olarak kuruma ve sertleşme süresi olarak bildirilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken durumlar Astarlamanın uygun bir kumlu bürüt beton astarı olması, uygulama yapılacak canlı sıva içine karışım için kullanılacak suyun 10 litreden fazla katılmaması aksi takdirde istenilen jel kıvamından daha akışkan bir duruma geleceğinden ve duvarda tutunamayıp sıyrılarak yere doğru akması durumu oluşur.

Bu nedenle talimata uygun olarak 10 litreden fazla su katılmaması gerekmektedir. Bu uyarıları dikkate alarak talimatlara uygun bir şekilde uygulandığında dekoratif hoş görünümlü yumuşak dokulu yüzeyler elde edilecektir.